Bilvård

BilinteriörHar man införskaffat sig en bil så bör man också vara införstådd med att det krävs lite vård och omsorg. I regel så kan man inte låta denna vård och omsorg komma ifrån annat håll, utan man måste helt enkelt lära sig lite grunder om hur man sköter om sin bil.

Interiörtvätt

Bilens insida är givetvis viktig både för komfort och hygien. En bil är ju något man i regel har i sin ägo under en längre tidsperiod, och då vill man, precis som i sitt hem, inte att det är som en soptipp. Tipset är att dammsuga bilen ungefär en gång i månaden, det känns genast mycket fräschare och du kommer dessutom märka att luften blir bättre eftersom det samlas en väldans massa damm inne i bilen. Vill du dessutom få det lite extra snyggt så kan du polera interiören och tvätta fönster på insidan.

Yttertvätt

Förfogar du över en vattenslang medelst en högtryckstvätt så har du här hälften vunnet. Införskaffa avfettningsmedel som du först sprayar rikligt över hela bilen. Detta låter du stå och dra några minuter för att sedan spola av med högtryckstvätten. Därefter tar du en hink och fyller med ljummet vatten och bilschampo. Tag tvättsvamp och rengör noggrant överallt du kan komma åt. Var noggrann med att inget smuts hamnar på svampen eftersom det kan repa lacken. Spola sedan återigen av bilen med högtryckstvätten. Har du plastskrapa tillhanda nu så kan du också med fördel dra bort så mycket vatten som möjligt från bilen så att den inte får vattenränder.

Lack

Lacken är ju bilens ansikte utåt skulle man kunna säga. Den är viktig att hålla den i gott skick om man vill att bilen ska hålla sig fin så länge som möjligt.  För att åstadkomma detta så kan man med jämna mellanrum vaxa lacken och se till att den håller sig välskyddad mot väder och vind. Ett annat sätt att skaffa sig ett så kallat lackskydd. Det är en liknande process som med vaxning av bilen, men också något helt annat. Bilens lack kommer att skina som en sol i jämförelse med hur den såg ut innan. Detta rekommenderar vi dock att du går till din lokala bilvårdare för.