Våra olika fortskaffningsmedel

Bilen är ju av förklarliga skäl det mest vanligaste fortskaffningsmedlet som vi använder oss av. Men vi har en hel del andra som vi gärna använder oss av och vi kommer att skriva om cykeln som ett fantastiskt sätt att ta sig fram när man inte behöver ta bilen.

Det finns stora fördelar att använda något annat än bilen varje gång vi ska iväg någonstans. Visst är det bekvämt att åka bil om man ska längre sträckor men om man bara ska exempelvis till och från arbetet så kan det fungera lika väl med en cykel. Om man har en lite längre sträcka så kanske en elcykel vore något att investera i. Detta underlättar för den som ska cykla till och från arbetet och har relativt långt till sitt arbete. Elcykel fungerar så att en hjälpmotor sätter igång så fort du börjar trampa. Den får max gå 25 km/h och ger dig bra hjälp vid cyklingen.

Koppla på en vagn eller kärra till din cykel, oavsett om det är el eller en helt vanlig cykel och du kan med fördel använda cykeln då du ger dig iväg för att handla. Vi behöver inte alltid ta bilen för olika saker som vi gör. Det spar inte bara bränslepengar utan sparar även på vår miljö. Med tanke på att vi är många som har stillasittande jobb så kan cykling vara ett bra sätt för oss att komma i rörelse. Även om man har elcykel så kan det skapa lite motion. Självklart så är det svårt för en del att helt vara utan bil om man bor så till att det är dåligt med kommunikationer och allt för långt att cykla till sitt arbete.

En cykel är så mycket mer än ett fortskaffningsmedel. Tänk vilken träning en cykel kan ge. Även om den har hjälpmotor så måste du trampa och vi kraftiga uppförslut så får du hjälpa till för att motorn ska orka ta dig över krönet. Visst så får du bättre träning med en vanlig cykel, men elcykel kan vara ett bra substitut till andra fordon och samtidigt så får du vara ute i friska luften och ta dig relativt snabbt från punkt a till b. Se till att du tar dig dagliga turer med din cykel och variera rutter så får du uppleva mycket av omgivningarna. Skaffa dig en cykeldator med GPS om du vill hålla koll på var du varit och hur långt du cyklat.