Motorsport

Motorsport är ett vitt begrepp, det kan vara allt från motorcykeltävlingar till Formel 1. Vissa kanske bara gillar folkrace eller rallycross, medans andra följer i princip allt som sänds i TV då det gäller motorsport. Det finns också möjlighet att följa motorsporter online på Internet om du inte har tillgång till de kanaler som sänder dessa tävlingar.

MotoGP

Moto GPDen högst rankade serien inom motorcykelns roadracing är MotoGP, världsmästerskapen avgör under 17 helger med tävlingar runt om i världen. Poäng får man för sin placering i tävlingarna och den som står med mest poäng när säsongen är slut vinner. Att följa denna serie är riktigt spännande och om du dessutom spelar odds på åkare i denna serie så blir det ännu mer spännande. På Betsson kan du spela på bland annat MotoGP, surfa vidare till deras sida med odds och kolla in hur oddsen ligger. Vem vet, kanske du drar in en storvinst  på nästa race. I Sverige har tävlingar körts i Anderstorp, Småland, Gälleråsen, Karlskoga, Hedemora och Kristianstad. Flest gånger har det körts i Anderstorp, hela 17 gånger. Vinnare i 2012 års Moto GP blev Jorge Lorenzo en Spansk roadracingförare, sedan 2008 kör han för Yamahateamets MotoGP-klass. 2013 års tävlingar är inte avgjorda när detta skrivs men här kan du följa resultat och statistik för årets tävlingar i Moto GP.

Rallycross

Denna tävling består av fart och fläkt på grus och asfaltsunderlag, under tre varv kör förarna på bana som kan vara 1200 meter och en tävling kan bestå av ett eller flera heat. Rallycross är en stor sport i Sverige och flera förare har nått stora framgångar. Kenneth Hansen är den mest framgångsrike med 14 vinster i FIA’s Europeiska Mästerskap fram tills 2008. Tidigare hade vi Per Eklund född 1946 som vann många stora tävlingar fram tills 2010 då Eklund tog in den finske rallycross föraren Toomas Topi Heikkinen till sitt stall Eklund Motorsport.

Folkrace

Ännu en rolig och kanske inte så fartfylld sport, men ändock spännande, Folkrace. Körs på grus eller asfalt med bilar som är typbesiktigade. Dessa bilar måste vara specialbyggda efter vissa bestämmelser. Störtbåge är ett krav om bilen skulle rulla ska man sitta säkert i bilen. Bilen får inte komma upp i högre hastighet än 80 kilometer i timmen, fast då vissa bilar kan överstiga denna hastighet så byggs banorna på så vis att det inte ska gå att gör fortare än så. Extra roligt är att alla bilar är till försäljning efter tävlingarna. Man får då bjuda på dessa fordon. De finns ute på anbud på 6500:- under tävlingen och 15 minuter efter avslutad tävling. Skulle man vinna budgivningen får man med sig bilen hem förutom personlig utrustning som stol, bilbälten och ratt. Förutsatt att en ersättningsratt finns.