Byt ut bilen mot en elmoped

Det kan kännas som ett stort steg att gå från en komfortabel bil till en elmoped, men har du den möjligheten finns det många fördelar. Bland annat gör du ett miljövänligare val och i vissa fall får du till och med ett mer lättframkomligt färdsätt.

Fördelar med en elmoped

Det finns många fördelar med att välja en elmoped. För det första är det ett tyst transportmedel. Du kan även ta dig fram lätt och enkelt i trafiken och du behöver inte heller betala trängselskatt där det förekommer.

Ladda mopeden hemmavid och du har således alltid ”full tank” när du ska ge dig av på morgonen. Bra för plånboken, inget onödigt krångel och du kommer iväg utan bekymmer.

Stor efterfrågan

Allt fler ser fördelarna med att färdas med en moped och speciellt de som drivs av el. Enligt statistik från år 2021 så var antalet nyregistrerade elmopeder nästan lika stort som de bensindrivna. Inget tyder på att efterfrågan kommer att minska inom den närmaste tiden heller. Tvärtom är trenden och intresset nuvarande år klart ökande. När du funderar över att byta din bil mot en elmoped kan du hitta pålitliga aktörer på nätet.